Hivatásos vagy szolgálati célú kishajó-vezetői képzés

Térkép betöltése...

IDŐPONT:
04/10/2019 - 06/10/2019
09:00 - 18:00

HELYSZÍN:
Kenese Marina-Port

Képzés díja:110.000 Ft
Vizsga díj:81.000 Ft
Képesítés kiállítás díja:3.000 Ft

A tanfolyam 2×3  nap időtartamban, 9-18 óra között zajlik. Az elméleti és gyakorlati órák a mindenkori időjárási körülmények figyelembe vételével kerülnek megtartásra.


Szolgálati célú kisgéphajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik szolgálati célból fognak kisgéphajót vezetni. Szolgálati célúnak a vízi-rendészeti, határőrizeti, vám- és pénzügyőri,  katasztrófavédelmi, környezetvédelmi, természetvédelmi, hajózási, vízügyi, vízi-, tűzoltási-, műszaki   mentési, és a honvédelmi célú hajóvezetés minősül. Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas gépi meghajtású hajót nevezzük.

Hivatásos kisgéphajó és vitorlás kishajó-vezető: a képesítés azok számára ajánlott, akik kishajót anyagi ellenszolgáltatás ellenében fognak vezetni. (például: oktatók, szkipperek, vízitaxizók) Kisgéphajónak a 20 méter hajótesthossz alatti, maximum 12 fő befogadására alkalmas, gépi meghajtású hajót, vitorlás kishajónak pedig a 20 méter hajótesthossz alatti, vitorlával meghajtott hajót nevezzük.

A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei

– Betöltött 18. életév – Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat) – Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság igazolása (listán szereplő orvostól, lehet a Hajóskönyvben) – Kitöltött jelentkezési lap

– Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása – Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt kell)

– Hajós szolgálati könyv

– Szolgálati idő igazolás (hajózási hatóság által leigazolva a Hajóskönyvben)

– Büntetlen előéletet igazoló okirat (erkölcsi bizonyítvány, szolgálati kishajó-vezető esetében nem kell)

– 2 db színes igazolványkép

Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 5 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le. Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. A sikeres elméleti vizsga letétele után 18 hónapja van a hallgatónak arra, hogy a gyakorlati vizsgáját is letegye

Érdeklődés/Jelentkezés