KEDVTELÉSI CÉLÚ VITORLÁS KISHAJÓ VEZETŐI KÉPZÉS

Térkép betöltése...

IDŐPONT:
04/10/2019 - 06/10/2019
09:00 - 18:00

HELYSZÍN:
Kenese Marina-Port

Képzés díja:95.000 Ft
Vizsga díj:30.000 Ft
Képesítés kiállítás díja:13.000 Ft

A tanfolyam 2×3  nap időtartamban, 9-18 óra között zajlik. Az elméleti és gyakorlati órák a mindenkori időjárási körülmények figyelembe vételével kerülnek megtartásra.


A belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezetői képesítés belvízen – beltenger kivételével – kedvtelési céllal közlekedő vitorlás kishajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít. 10 m2-es vagy azt meghaladó névleges vitorlafelületű vagy 7 m testhosszú, vagy hosszabb, 20 m hajótesthosszt el nem érő, maximum 12 fő befogadására alkalmas vitorlás kishajó vezetéséhez vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A tanfolyamra történő jelentkezés feltételei:

– Betöltött 17. életév (Gyakorlati vizsgára bocsátás feltétele a betöltött 18. életév!)

– Alapfokú iskolai végzettség igazolása (bizonyítvány másolat)

– Kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmasság (jelentkezési lapon, háziorvostól)

– Személyi igazolvány alapján kitöltött jelentkezési lap

– Személyi igazolvány (külföldi esetén útlevél) bemutatása, fénymásolata

– Korábban megszerzett hajózási képesítés bemutatása és/vagy leadása (a felmentések miatt szükséges)

– 2 db színes igazolványkép Ha a feltételek valamelyike hiányzik, és azt a tanuló a vizsga előtt 5 munkanappal nem pótolja, akkor az iskola a jelöltet az elméleti vizsgára nem jelentheti le.

Vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam elvégzése. Erről a képzőszerv Képzési Igazolást állít ki a hallgató részére. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Sikeres elméleti vizsga előfeltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. A sikeres elméleti vizsga letétele után 18 hónapja van a hallgatónak arra, hogy a gyakorlati vizsgáját is letegye.

A hallgatók a vizsgakérdésekről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Hatóság (www.nkh.hu) tudnak tájékozódni. A keresett menüpont(ok) megtalálásában oktatóink természetesen segítséget nyújtanak. A sikeres vizsgát követően a képesítő okmányt a Hajózási hatóság állítja ki.

Felügyeleti szerv neve: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Hajózási Hatóság  1066 Budapest, Teréz krt. 62.

Érdeklődés/Jelentkezés